Kaart Zoek
Ik zoek naar in
Zoek

Museum Het Petershuis is een museum in het Noord-Limburgse stadje Gennep. De vaste collectie bestaat uit archeologische vondsten, maquettes en historische informatie over Gennep en de regio.

Wisselexposities

Daarnaast organiseert het museum ieder jaar acht á tien wisselexposities. Dan exposeren hedendaagse kunstenaars of staat een actueel thema centraal. Het museum is dan ook letterlijk de plek waar verleden en heden elkaar ontmoeten.

Het museum richt zich zowel op volwassenen als op de jeugd. Alle basisscholen in de omgeving nemen deel aan de educatieve programma’s die door de vrijwilligers van het museum worden verzorgd. Museum Het Petershuis is als erkend museum opgenomen in het Museumregister Nederland.

Het pand waarin het museum is gehuisvest, vormt samen met het stadhuis van Gennep, het gemeentekantoor, de oude kerktoren van de Sint-Martinuskerk en de Nederlands-Hervormde kerk aan de Markt een belangrijk deel van het stadsgezicht van Gennep. In het museum is een digitaal informatiepunt gevestigd van het Toeristisch Platform Maasduinen-Venlo.

Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

14:00 - 17:00

Donderdag

14:00 - 17:00

Vrijdag

14:00 - 17:00

Zaterdag

14:00 - 17:00

Zondag

14:00 - 17:00