Toeristische trekpleisters in de Gemeente Gennep

LOSWAL GENNEP

In het voorjaar van 2015 is de Loswal in Gennep voorzien van een grote opknapbeurt in opdracht van Gemeente Gennep. Met de komst van diverse betonnen zitjes en voldoende picknickbanken is het bij goed weer prima vertoeven op deze zonovergoten plek aan de Maas bij Gennep.

Er is tevens een begin gemaakt aan een slingerpad voor wandelaars en fietsers, waarvan de wens bestaat dat het in de toekomst wordt doorgetrokken richting Mook.

U bereikt dit pareltje aan de Maas via de Genneperhuisweg of de Maaskempweg, welke vervolgens overgaat in de Veerstraat. Fiets deze straat helemaal uit en u komt vanzelf op de Loswal terecht.

GROENE GRACHT

Rondom de oude stadsmuur van Gennep ligt de Groene Gracht. Deze gracht werd vroeger gebruikt om het water te ontvangen uit de gestuwde rivier de Niers.

Onlangs heeft deze gracht een parkachtige functie gekregen met bankjes en speeltoestellen. Aan het begin van de gracht treft u het Jan Lindersplein.

Het begin van de Groene Gracht doet tevens dienst als open lucht theater. In de wanden zijn trapsgewijs zitplaatsen gecreëerd. In het toeristisch seizoen vinden hier diverse activiteiten plaats.

JAN LINDERSPLEIN

-

SELFIE-POINTS

Gennep kent zes zogenaamde Selfie-Points. Mooie plekjes die zijn voorzien van een herkenbare tegel en de moeite zeker waard zijn om met jezelf op een foto te vereeuwigen.

U vindt de Selfie-Points op de Markt, bij de Martinustoren, voor de Keramiekmuur op het Jan-Lindersplein, in het Nierspark, het Genneperhuis en op de Loswal.